Hey You!

Mijn naam is Melissa Erkel en ik ben een enthousiaste en gedreven grafisch vormgever uit de omgeving Noord-Brabant. Toen ik in 2017 van de middelbare school af kwam, moest ik een opleiding kiezen. Dit was een en al gestruggle want ik wist totaal niet wat ik wilde doen. Zingen vond ik altijd al leuk en was voor mij een echte uitlaatklep, dus ik dacht dat het wel interessant zou zijn om meer te leren over stem en spraak. Na een jaar HBO Logopedie aan het Fontys in Eindhoven, ben ik overgestapt naar de opleiding grafisch vormgever aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

Ik weet nog wel dat ik tijdens mijn jaar op het HBO stiekem al aan het kijken was naar de website van het Grafisch Lyceum. Ergens wist ik dat dit dé opleiding voor mij was en dat ik op de opleiding Logopedie niet op mijn plek zat. Als ik er nu op terug kijk was ik dit jaar ook zeker niet gelukkig. Nu ik namelijk heb ervaren hoe fijn het is om te doen wat je écht leuk vind, wil ik nooit meer anders.

Bang om mensen in mijn omgeving te leur te stellen ging ik praten met mijn ouders over mijn besluit om te stoppen met de opleiding logopedie. Gelukkig begrepen ze mijn keuze, maar het was al Juni en de datum om jezelf in te schrijven voor een nieuw opleiding was 1 Mei. Toch heb ik alles ervoor gedaan om alsnog een plekje te krijgen bij het Grafisch Lyceum en het lukte!

Daar ging ik dan na de zomervakantie. Het werd 2 jaar lang om 5.00u opstaan om vervolgens om 8.15u op school te zijn. Het was zeker niet altijd even makkelijk en ik lag hele reizen te slapen in de bus en trein (gelukkig ben ik nog nooit bij het verkeerde station uitgestapt), maar ik heb het volgehouden.

 

Ik ga nu inmiddels over naar het 3e jaar en mag het hele jaar stage lopen. Kennis over de digitale programma’s heb ik dus al, nu is het tijd om te leren over het ondernemerschap. Het eerste half jaar ga ik dat doen bij Paulien van Toet Ontwerp. Daar heb ik ontzettend veel zin in!

 

De start van mijn bedrijf

Creatief ben ik al van kleins af aan. Zingen en dansen deed ik het liefst de hele dag, het brengt een hoop positieve energie met zich mee en daarom werd ik door mijn ouders ook wel “het zonnetje in huis” genoemd.

Nog steeds woon ik thuis en vanaf mijn zolderkamer ben ik begin 2020 mijn eigen bedrijf als grafisch vormgever gestart. Met ontzettend veel plezier werk ik aan de opdrachten die ik aangewezen krijg door inspirerende vrouwen uit heel Nederland. Stuk voor stuk hebben zij een uniek verhaal en daar haal ik enorm veel energie, inspiratie en motivatie uit om steeds door te gaan.

Met mijn passie voor vormgeven help ik ambitieuze vrouwelijke ondernemers aan een visuele identiteit voor hun onderneming. Elke ondernemer en elke onderneming heeft zijn eigen verhaal, ik zorg ervoor dat dit wordt doorvertaald tot beeld zodat jij op kunt vallen en herkenbaar blijft voor jouw ideale klant!

Lijkt het je leuk om samen jouw onderneming naar een next-level te tillen? Neem vrijblijvend contact met mij op en ik ga graag voor jou aan de slag!

Hey, it's me!

Wist je dat?